Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is een verzamelnaam voor alle kleding die het werken veiliger of gemakkelijker maakt, door de overheid verplicht is gesteld, of bij een bedrijf wordt gedragen voor het uitdragen van een uniforme en representatieve uitstraling.

Als in de werksituatie de standaard bedrijfskleding niet voldoende bescherming biedt tegen bijvoorbeeld weersinvloeden, hitte, kou, chemicaliën of dat er een ander gevaar is om letsel of gezondheidsschade op te lopen, dient beschermende gecertificeerde kleding te worden gedragen.

Naast specifieke eisen moet alle kleding voldoen aan EN340 - Algemene bepalingen. Deze vereist een geschikte pasvorm, functioneel en comfortabel ontwerp, kleurecht, vormvast, sterk en duurzaam materiaal, markering over maatvoering, samenstelling van de stof en wasvoorschriften. daarnaast moet de maatvoering gebaseerd zijn op lichaamsmaten, gemeten volgens Europese maatvoering. 

Aanvullende normeringen zijn van toepassing afhankelijk van de situatie waarin uw arbeiders zich begeven:

 • Bescherming tegen regen.
 • Bescherming tegen koude.
 • Bescherming door hoge zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht.
 • Bescherming bij lassen en verwante werkzaamheden.
 • Bescherming tegen hitte en vlammen.
 • Bescherming tegen thermische gevaren van elektrische vlamboog.
 • Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen.
 • Beschermende kleding met beperkte vlam verspreiding.
 • Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën.
 • Beschermende kleding tegen vloeibare chemische producten, met doordringingstest.
 • Beschermende kleding tegen kettingzagen.

Voor meer informatie over normeringen verwijzen wij u graag naar onze normeringenpagina.

Partner voor totale ontzorging

Naast de advisering bij de keuze, en levering van de kleding is Safety-atwork ook uw partner voor de totale ontzorging op het gebied van bedrijfskleding en veiligheidsmiddelen. De ontzorging bestaat onder andere uit het Kleding Totaal Plan. Omdat we begrijpen dat u graag met uw business bezig bent en kleding onze business is, begeleiden wij u graag met behulp van de volgende fases.

 1. Inventarisatie: in kaart brengen van uw wensen, werkomstandigheden en geldende veiligheidseisen.
 2. Presentatie: digitaal met uw bedrijfslogo, voorbeeldpakket op paspop, bezoek aan showroom.
 3. Vastlegging: samenstelling kledingpakket, logoplan, vervangingstraject, kledingmaten d.m.v. passessie

Om het u gemakkelijk te maken bieden wij u een Persoonsgebonden pakket service aan zodat kledingpakketten verpakt per persoon worden geleverd. Naast dit behoord ook het kledingbeheersysteem tot één van de vele mogelijkheden. Dit systeem ondersteunt u bij het bestellen en beheren van persoonsgebonden bedrijfskleding en Persoonlijke Beschermings Middelen. Het systeem verschaft u inzicht wie wat in gebruik heeft en het biedt ook de mogelijkheid dat de medewerkers zelf - binnen vooraf afgesproken kaders - hun vervangingskleding kunnen bestellen. Als laatste bestaat de mogelijkheid om retour kleding te registreren.

Wilt u een demonstratie van het Kledingbeheersysteem of een oriënterend gesprek over de vele mogelijkheden, dan voorzien wij u graag van de benodigde informatie. Neem hiervoor contact op met ons.