Gehoorbescherming

Bij het kiezen van een gehoorbescherming dient rekening te worden gehouden met de juiste geluiddemping en het draagcomfort. Bij het werken in een lawaaiige omgeving, of het nu voor een paar minuten of voor meerdere uren is, is gehoorbescherming altijd nodig. Een werknemer die zijn gehoorbescherming afneemt, omdat hij zich hiermee niet 100% comfortabel voelt, riskeert zijn gezondheid.

Wanneer is geluid schadelijk? De grenswaarde (wettelijke norm) is 80dB(A) bij een blootstelling van 8 uur per dag. Op dit niveau dient de werkgever gehoorbeschermende middelen ter beschikking te stellen. Vanaf 85dB(A) is het geluid “schadelijk” en dient de werkgever technisch- organisatorische maatregelen te treffen, zoals werkplekken aan de hand van pictogrammen duidelijk te maken dat gehoorbescherming verplicht is. Let wel, lawaaibelasting is niet alleen schadelijk voor het gehoor. Daarnaast zijn vele vormen van lichamelijke stoornissen (bijv. concentratieproblemen, maag= en darmklachen en hoge bloeddruk) door een te hoge lawaaibelasting mogelijk. 

Wanneer u kiest voor geschikte gehoorbescherming dient er rekening te worden gehouden met de juiste geluidsdemping en het draagcomfort. Dit verschilt per type gehoorbescherming:

  • Vormbare oordoppen
  • Voorgevormde oordoppen
  • Gehoorbeugels
  • Gehoorkappen
  • Otoplastieken

Ons programma biedt binnen deze categorieën een uitgebreid assortiment aan producten. Neem gerust contact op en laat u adviseren voer de verschillende mogelijkheden voor u en uw werknemers.