Veiligheids- en werkschoenen

Werknemers moeten zich ervan bewust zijn dat het dragen van veiligheidsschoenen op de werkvloer noodzakelijk is voor het eigen welzijn en gezondheid. Om de juiste veiligheidsschoenen te kunnen kiezen, moet ge├»nventariseerd worden aan welke eisen van doelmatigheid, veiligheid en pasvorm ze dienen te voldoen. 

Afhankelijk van het soort werk en het gevaar dat dit oplevert moet het type veiligheidsschoen bepaald worden. De Europese Unie (EU) heeft normeringen voor veiligheidsschoenen opgesteld. De normen geven o.a. aan hoeveel druk de schoen moet kunnen voorduren. Verder zijn er nog normen voor het al dan neit hebben van een geslotne hak, koude- en hittebestendigheid, antistatische bescherming en waterdichtheid. 

Standaard veiligheidsschoenen moeten voldoen aan de EN ISO 20345 norm. Dit houdt in dat de schoenen worden onderverdeeld in de volgende veiligheidsklassen:

  • S1: veiligheidsneus
  • S1P: veiligheidsneus + antiperforatie tussenzool
  • S2: Veiligheidsneus + waterafstotend en waterabsorberend bovenmateriaal
  • S3: Veiligheidsneus + antiperforatie tussenzool+ loopzool met profiel ( eis bouwsector)

Specifieke schoenen voor bijzondere werkomstandigheden zijn:

  • ESD schoenen: elektrostatische ontlading.
  • Waterdichte schoenen: Gore-Tex ; Mascottex; Aqua-system.
  • Representatieve schoenen: managementomgeving voor bijvoorbeeld de bouwsector.

Safety-atwork levert een uitgebreid programma veiligheids- en werkschoenen en vertegenwoordigd diverse gerenommeerde merken, zoals Bata Industrials Elten Grisport, Satexho en Traxx.

Graag adviseren wij u bij het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op of kom langs bij een van onze vestigingen. Passervice bij u op locatie behoort ook tot de mogelijkheden.