Veiligheidsbrillen

Onze ogen behoren niet alleen tot onze kostbaarste, maar ook tot onze meest kwetsbare zintuigen. Jaarlijks vinden dan ook helaas regelmatig oog ongevallen plaats met blijvende schade, zoals het verlies van gezichtsvermogen. Niet voor niets is daardoor de veiligheidsbril één van de meest van toepassing zijnde persoonlijk beschermingsmiddel.

In eerste instantie moet er gekeken worden naar maatregelen die het dragen van een veiligheidsbril overbodig maken. Als dit niet mogelijk is, moet de blootstellingstijd worden verkort. In andere gevallen moeten er veiligheidsbrillen beschikbaar gesteld worden. Daarbij is er de keuze uit vier hoofdtypen oogbescherming. 

Veiligheidsbrillen beschermen alleen de ogen en zijn allen geschikt tegen gevaren als stof, slijpspatten en vloeistofspatten die niet gevaarlijk zijn voor de huid. een veiligheidsbril lijkt qua montuur op een gewone bril, maar de lenzen van veiligheidsbrillen moeten van gehard glas of speciaal kunststof zijn en het montuur van metaal of kunststof. 

Bescherm- en overzetbrillen zijn bedoeld om met minimale hinder een correctiebril te dragen. Deze bieden een uitstekende bescherming dekking, een maximaal gezichtsveld en optimale bescherming tegen invloeden. Overzetbrillen worden meestal maar tijdelijk gedragen door mensen die het werk bezoeken. Ze zijn daarom relatief goedkoop, minder krasbesteding en minder comfortabel.

Ruimzichtbrillen (goggles) beschermen de ogen tegen spatten, gassen of stoffen en zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. ruimzichtbrillen kunnen naargelang de werkomgeving geventileerd of niet geventileerd zijn, schuimrubberen afdichtingen, verschillende soorten coatings en verstelbare banden hebben, Ook ruimzichtbrillen kunnen over correctiebrillen gedragen worden.

Gelaatschermen zijn gebruikelijk in een situatie waar het gevaar bestaat dat naast de ogen, ook de rest van het gezicht getroffen kan worden. Ze beschermen het gehele gelaat en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen welke licht zijn van gewicht. 

Afhankelijk van de werkzaamheden kan het juiste type oogbescherming worden gekozen. Uiteraard, met behulp van onze kennis, adviseren bij u graag bij het maken van de juiste keuze. Voor uitgebreide informatie over de vele mogelijkheden vragen wij u contact met ons op. te nemen.